Bestandele
500g maalvleis
1 ui
halwe greenpepper
2ml neut
1blokkie beef stock
sout en peper
braaivleis speserye
oroganum
5ml bisto
10ml mielieblom
Mash
4 groot aartappels
15ml botter
20ml melk
aromat
Braai ui en greenpepper in n bietjie olie en smoor tot bruin. Voeg maalvleis by en roer. Gooi speserye behalwe neut oor maalvleis. Los die blokkie beef stock in 200ml kookwater op en voeg by maalvleis.
Sit deksel op en kook vir 25min. Meng bisto en mielieblom in 50ml koue water en voeg by maalvleis en laat prut sonder deksel vir 5min. Kook aartappels in soutwater tot sag. Gooi water af, druk fyn en roer 15ml botter en 20ml melk by aartappels. Gooi vleismengsel in n oondvaste glasbak en smeer fyn aartappels bo-oor en dan neut. Strooi kaas bo-oor en bak vir 30min by 180 grade. (kaas is opsioneel)
Genoeg vir 4 mense.
No comments:
Post a Comment